2011. szeptember 10., szombat

Cupcake =']



Mindegy, milyen alkalomra készíted, a cupcake kreatívan díszíthető esküvőre, szülinapra és lánybúcsúra.

cupcake-őrület Amerikából indult, és nem véletlen, hogy már hozzánk is begyűrűzött, hiszen nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik az apró sütik, hanem a szemet is. Angliában tündértortának hívják, és éppen illik rá a bájos elnevezés.



cupcake tulajdonképpen egy muffin, aminek vajkrém vagy hab van a tetején. A krém lehet színes is, és minél inkább ki van díszítve a süti, annál jobb.


Alapmuffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • vanília vagy vaníliás cukor

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • kevés víz
A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára.
Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simára. Ha szeretnél valamilyen belevalót, add hozzá azt is. Adagold a papírkapszliba. Egy formába egy evőkanálnyit tegyél. Előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.
A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével, adj hozzá egy evőkanál vizet, alaposan keverd el, legjobb, ha kézi habverővel dolgozol, majd dolgozd hozzá a porcukor másik felét.

cupcake lényege, hogy minél színesebb legyen, ezért az alapkrémet megszínezheted ételfestékkel, keverhetsz bele gyümölcspürét vagy aromákat, színezheted kakaóval is akár. A színes cukorgyöngyök és csokipasztillák is igencsak feldobják a sütit, ne fogd vissza a fantáziádat!
Miután összedolgoztad a krémet, tedd habzsákba, és a kihűlt muffinok tetejére nyomj belőle, majd díszítsd tovább az alkalomnak megfelelően.



Forrás: femina.hu
xo xo ashley.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése