2013. október 6., vasárnap

A hét videoklipjei: HOVA SÜLLYED MÁR A POP IPAR?




Ahoy Emberek!
A hét első témája nem lesz más, mint gazdag pop előadók és azok híres önbecsület vesztéseik, akiknek köszönhetően a kiakadásom elérte a tetőfokát. 
Nem is tudom hol kezdjem, annyi mindent tudnék írni. Talán ott, hogy most nem másról beszélünk, mint a pop iparról. Idősebb generációnak a műfajról mindjárt a Beatles jut eszükbe és társaik, akik még vitték valamire ezt a stílust. Aztán jön az én generációm és ha azt mondják pop, akkor mindjárt Justin Bieber vagy Katy Perry jut eszükbe. Ezen a héten az említett előadók közül egyik se vitte el a pálmát, ha nem három drága női személy, akik azt hiszik ha ledobják a textilt, akkor sikeresebbek lesznek. Gondolom nem kell mondanom, hogy az egyik hölgyemény nem más mint Miss. Cyrus egykori Hannah Montana, akinek mostanában nincs más dolga mint hogy megbotránkoztatni a közönséget, amióta jóképű ausztrál vőlegénye magára hagyta. A másik két előadó se különcebb tőle, ugyanis Rihanna és Britney Spears sem az álszent lányos imázsukról híres.



Miley Cyrus

Nos gondolom nem kell bemutatnom drága Hannah Montanát, hiszen mindenki ismeri ha nem is korábbi karriere, de a mostani megbotránkoztató viselkedése miatt.Az egész már a hajvágással kezdődött és aztán a botrányosabb öltözködéssel, majd egyszer csak jött a színvonal alatti VMA és Miley ízléstelen táncolása, fellépése és most ott vagyunk, hogy már meg sem lepődünk a következő lépésein. Tény hogy új dala a Wrecking Ball nem egy rossz dal. A szövege nekem különösen tetszik, amit állítólag Liam-hez irt. Bár mostanában minden dalára azt mondják, ami szerelemről szól. Amíg nem jött ki a klip, addig egészen szerettem és volt bennem egy kis remény, hogy talán a sok negatív komment után Miley észhez tér és azt a kevés énektudását, ami nem olyan rossz, felhasználja valami jóra. DE azonban mint egy romboló a beton falon keresztül, úgy jött Miley új klipje és nem hagyott maga után mást, csak felfordulást. 



Nem is tudom mit írjak a klipről. Kritizáljam a ruháját, vagy azt hogy egyáltalán nincs rajta ruha? Vagy hogy mennyire irritál az ahogy a kalapácsot nyalogatja? Igazából az egész klip valami borzalom. Nem mondom azt, hogy Miley a botrányai előtt is valami hű de jó előadó lett volna, de még a régi dalai is többet értek, mint a mostaniak. És legalább a kicsik felnézhettek rá és szerethették. Hiába szidják sokan Selena Gomezt és én se nagyon csipem a csajt, de ő még mindig többet ér, mint Miley és jobban fel lehet rá nézni gyerekként. 

Értékelés: 10/3 - és csak azért három mert a dal még mindig tetszik valamilyen szinten. 


Britney Spears 

Britney neve nagyon ismert a pop szakmában és nem hiába. A kilencvenes években nagyot alkotott az akkori tini zenéhez képest és még öt éves fejjel is a TV előtt táncoltam a dalaira és haskilátszó pólót vettem fel, csak azért hogy olyan legyek mint ő. Aztán mint néhány korán kezdett karrierű lány életében, jön olyan korszak mikor át állnak a sötét oldalra. Igazából talán ezért van az, hogy Miley, Birtney és akkor ide sorolható Lindsay Lohan is, hogy botrányossá vállnak. Túl korán kezdik a szakmát és elveszik nekik a gyerekkor szépsége. De nem feltétlenül kell tönkre mennie egy gyerek sztárnak. Számtalan példa van arra, hogy voltak olyanok, akik sikeresen feltudtak nőni és valami nagyot alkotni. A korán kezdés nem ok arra, hogy levessük a ruháinkat és úgy viselkedjünk a képernyőn, mint valami utcasarkiak. És Britney nem annyira ízléstelen módon volt levetkőzve legújabb klipjében, de már maga a címe is kiakasztott és nem igazán akartam megnézni a videó tartalmát. Britney mint két gyerekes család anya, nem lenne szükséges magából bohócot csinálni. Amit a Hupikék törpikék második filmjének a kedvéért megalkotott dalt és klipet, ha csak azt tette volna az elmúlt időben, akkor még azt mondanám, hogy a gyerekkori hitem még mindig benne van és hűen kiállok mellette azok után amin végig ment. Azonban Miss. Spears megalkotta a Work Bitch nevű dalát és videóját. 


Már eleve a zene valami borzalom. Nem értem hogy miért kellett átmennie ebbe a technó stílusba és berakni a tucc-tucc zenét a háttérbe. Én nem igazán vagyok a rajongója ennek a műfajnak és nem is akarom hallgatni. Valójában Britney bármit is csinál.. őszintén bevallom sosem fogom utálni őt, mert ahhoz számomra túl sok jó emléket tart a gyerekkoromból és látom még benne azt a lányt, akiért nagyon oda voltam. Miley viszont teljesen elvágta magát nálam, ahhoz képest, hogy nyolc évesen baromi nagy rajongója voltam. De rám már soha nem lesz olyan hatással, mint Britney. 

Értékelés: 10/3 Nem a legjobb Britney alkotása. Se a dal, se a klip nem jó. Hiába kedvelem még őt, ez nem változtat azon a szeméten amit ő csinált most. 


Rihanna

Only Girl sem a jó oldaláról híres, főként hogy mostanában nagyon kevésszer látunk rajta megfelelő mennyiségű ruhaneműt. És persze ne is beszéljünk arról, hogy mennyire felvállalja hogy drogozik. Zenei téren a karrierje váltakozó. Vannak jó dalai, amik még nekem is tetszenek, bár mostanában kevés olyan száma van, mint régen. Talán még a Rated R s a Loud című albumánál voltam nagy rajongója, már amennyire annak nevezhetném magam, hiszen sosem voltam oda érte annyira. Mármint ha megdobtak volna egy ingyen jeggyel, elképzelhető hogy elmentem volna a koncertjére, de inkább veszek magamnak egy jelmezt Halloween-ra, mint sem hogy pénzt dobjak ki az ő koncertjére, ahol képes lenne fejbe vágni.  Szóval Rihanna se más, ő is csak egy Miley Cyrus kaliberű énekesnő, vagy inkább Miley Cyrus kezd olyan lenni, mint egy Rihanna kaliberű énekesnő. Az RnB énekesnő se volt rest, ugyanis a YouTube-on most a Pour It dala (szemete) hódit. 


Fent láthatjátok Rihanna pornó videóját, mert hogy ez nem egy videó klip ha nem egy pornó az biztos. Férfi rajongóinak biztos bejön, azoknak is akik nem rajongtak eddig érte, mert a fenék rázás az rendesen benne van. De mint én egy nő, nem vagyok kíváncsi mások fenekére a saját nememből, szóval én nekem nehezemre esett megnéznem a klipet és a látvány annyira elragadott a lefolyóba, hogy a zenére nem is nagyon tudtam figyelni. Muszáj volt még egyszer meghallgatnom a klip nélkül, és szinte biztos vagyok benne, hogy mindkettő kreálmánya, a dal és a klip is, ugyan olyan kaki külön-külön is, egyben pedig már egy művészeti sirály fos. A dalnak a szövegéről meg ne is beszéljünk. 

Értékelés: 10/1... nincs mit megmagyaráznom. 

xoxo, Ashley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése