2011. március 4., péntek

Légy önmagad

Ne aggódj, nem fogok pszichológussá  válni. Csak egy kicsit… :D

Először is csak azért írom meg ezt, mert sok híresség erre buzdít.

1.      Példa: Adam Lambert


Légy büszke magadra és a formáidra, ne rejtőzz a sajnálatok mögé. Adam is arra kérte a rajongóit, hogy önmagukat mutassák, és vállalják fel, kik is ők valójában.

Adam Lambert tegnap a szokásától eltérően többet csiripelt. Talán érdemes megfogadni, amit mondott és kért rajongóitól rövid bejegyzései során. Követőit ugyanis arra buzdította a Twitteren, hogy adják önmagukat.

„Nagyon hízelgő, hogy engem használtok avatarnak, de nem értem, hogy miért. Azt akarom, hogy magadat ünnepeld!”

Majd folytatta: „Ne akard az én egómat növelni, az én küldetésem, hogy ösztönözzelek téged. Tehát csinálj egy elbűvölő fotót, és légy büszke az arcodra!”

És végezetül zárójelben megjegyezte: „Én szeretek titokban nézelődni a bejegyzéseitek között, és örülnék, ha tudnék a szöveghez arcot is csatolni!”

Érdemes ezekre odafigyelni, és rajongásunk tárgyából erőt meríteni, mert ahogy Gaga mondaná: „Helyes úton jársz, így születtél, baby.”


2.      Példa: P!nk
Jelmondata: „ Senki sem születik COOLnak
                                            de bárki azzá válhat!”


Az IM készített Pink interjúban is két kérdésre igen „bölcsen” válaszolt:
IM: Megkérdeztük néhány rajongódat, mi az, amit leginkább szeretnek benned. Mit gondolsz, mi volt a válaszuk?
P!nk: „Most azt kellene mondanom, hogy fogalmam sincs, mert attól szerénynek és spontánnak tűnnék, ugye? Egy frászt! Pontosan tudom, hogy a többség azért bír, mert egy nagypofájú, belevaló nő vagyok, aki mindemellett odafigyel azokra akik pocsékul érzik magukat.

IM: Az új dalod, a Raise Your Glass szintén ezt példázza…
P!nk: „Egyértelműen! Arról szól, hogy nem para, ha más vagy, mint a többiek, semmi gáz, ha könyvmolynak tartanak, attól te még lehetsz jó arc. Keresd meg a hozzád hasonlókat, és érezd jól magad velük. Ha mersz felszabadult lenni, előbb-utóbb azok is megirigyelnek  majd, akik korábban lenéztek. Senki sem születik COOLnak, de bárki azzá válhat. Önbizalom kérdése az egész, erre én vagyok a legjobb példa!” 

Hogy is van ez a dal?

Ne görcsölj! (Raise Your Glass)
Tanulság: Tök fölöslegesen parázol amiatt, hogy a suliban strébernek tartanak-ki tudja ki nevet a végén: te vagy a szuperkúl osztálytársaid… Arról nem is beszélve, hogy az okos tojások is simán bulizhatnak: fogj össze a hason szerű arcokkal, aztán csapassatok! :D



3.      Példa: Lady Gaga


Ki más is jöhetne szóba ilyenkor?
Gaga dala a korszak kitagadottjainak himnusza

"A Born This Way című dal mindenkihez szól, akik valamilyen módon kitaszítottnak érzik magukat."

A szám megemlíti a melegeket, a bi- és transzszexuális embereket, a kisebbséget, és azokat is, akiket valamilyen módon bántalmaztak. Talán a Born This Way csak a mellékterméke annak a korszaknak, amiben élünk, ahol a társadalmi szokásokat folyamatosan vitatják szinte minden nap – ennek a dalnak mégis az a lényege, hogy az emberek megértsék egymást.

Lady Gaga sohasem rejtette véka alá véleményét, mivel karrierje kezdetén a meleg társadalomtól kapta a legtöbb támogatást. Ennek hatására ki is állt a meleg katonákért – az Alejandro című dalhoz készített klip is tömve volt olyan elemekkel, amik a melegeknek szóltak –, akiknek titkolniuk kellett identitásukat. Ezen inditványozás sikeres volt, hiszen a törvényt már eltörölték.

Mindenki azt mondja légy önmagad. Hát, azt hiszem nekem is ezt kell tennem, de az már ismétlés lenne...szóval amit írtam az a lényeg :DD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése